Διακανονισμοί - Ρυθμίσεις Οφειλών για φυσικά πρόσωπα και εταιρίες

Αν θέλετε να εξοικονομείτε μηνιαίως χρήματα πληρώνοντας μικρότερες δόσεις για τις τραπεζικές σας οφειλές, αναλαμβάνουμε υπεύθυνα να προσφέρουμε στις ανάγκες σας τις κατάλληλες λύσεις:

1. Εξωδικαστικός συμβιβασμός: Συγκέντρωση όλων των δανειακών σας οφειλών από δάνεια και κάρτες ανά τράπεζα, με σκοπό τη μείωση της δόσης έως και στο 1/5 της σημερινής.

2. Για την περίπτωση που η τράπεζα δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του πελάτη, εκείνος έχει το δικαίωμα να προσφύγει σε δικαστική ρύθμιση των οφειλών του βάσει του νέου νόμου.

3. Συγκέντρωση οφειλών έως 60.000 ευρώ με ή χωρίς προσημείωση ακινήτου: Οφειλές από δάνεια και κάρτες που δεν υπερβαίνουν το ποσό των 60.000 ευρώ, μπορούν να διακανονιστούν σε μία τράπεζα με ή χωρίς προσημείωση ακινήτου κατά περίπτωση.

4. Πάγωμα δόσεων από 6 μήνες έως 1 έτος για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.

5. Ανακοπή πλειστηριασμών ή κατασχέσεων από έμπειρο νομικό σύμβουλο. Επίσης, διευθετήσεις σε διαταγές πληρωμής από τράπεζες, ΙΚΑ και λοιπά ασφαλιστικά ταμεία και εφορία.

6. Ρυθμίσεις – διακανονισμοί οφειλών για επιχειρήσεις. Ρύθμιση επαγγελματικών δανείων ΟΕ, ΕΕ, προσωπικών επιχειρήσεων (βλ. και ειδική ενότητα παρακάτω).

7. Πάγωμα τραπεζικών οφειλών επιχειρήσεων έως 2 έτη και, μετά τη διετία, τακτοποίηση των οφειλών της επιχείρησης έως 20 έτη. Ειδικά για ΑΕ και ΕΠΕ (βλ. και ειδική ενότητα παρακάτω).

8. Διακανονισμός με εφάπαξ καταβολή του μισού της αξίας του οφειλομένου ποσού στην τράπεζα.
Παράδειγμα: Αν οφείλετε 10.000 ευρώ και διαθέτετε σε μετρητά τα μισά χρήματα, δηλ. 5.000 ευρώ, μπορείτε με αυτά να πληρώσετε όλη την οφειλή και να λάβετε από την τράπεζα εξοφλητική για όλο το ποσό (10.000).

9. Ρυθμίσεις οφειλών ειδικά για δημοσίους υπαλλήλους, υπαλλήλους ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, στρατιωτικούς, αστυνομικούς, εκπαιδευτικούς, κληρικούς κλπ.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Αν υποθέσουμε ότι ο επιχειρηματίας οφείλει συνολικά σε 7 τράπεζες 100.000 ευρώ, και σε κάθε μία τράπεζα έχει καταγγελμένα δάνεια, κάρτες κλπ., χωρίς να μπορεί να τα αποπληρώσει αλλά δεν θέλει να κλείσει την εταιρία του ή να κηρύξει πτώχευση, τότε μέσω νομικής υποστήριξης (δικηγόρου), παγώνουν όλα τα δάνεια που έχει σε όλες τις τράπεζες για 2 χρόνια, και μετά τα 2 χρόνια αρχίζει την αποπληρωμή των οφειλομένων δανείων σε χρονικό ορίζοντα μέχρι 20 χρόνια (ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών) και σε μικρές μηνιαίες δόσεις, αποφεύγοντας το κυριότερο τη διαδικασία αναγκαστικής ή όχι πτώχευσης.

Πάγωμα οφειλών σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες ανεξαρτήτως ποσού και πανελλαδικά

Ποιους αφορά: επιχειρήσεις Ο.Ε., Ε.Ε. καθώς και εταιρίες που τηρούν βιβλία τρίτης κατηγορίας όπως Ε.Π.Ε., Α.Ε. και Α.Ε.Β.Ε., και όλες τις ατομικές επιχειρήσεις ανεξάρτητα αν αυτή τη στιγμή είναι στον «ΤΕΙΡΕΣΙΑ» σαν BLACK LIST ή απλά αν έχουν οφειλές σε Τράπεζες, Ι.Κ.Α., Τ.Α.Ε.Ε., Εφορία, επιταγές σε προμηθευτές – πιστωτές και είναι στον «Λευκό ΤΕΙΡΕΣΙΑ».

Η διαδικασία είναι η εξής:

• Λογιστής Α' τάξης ή από το Σ.Ο.Λ. αναλαμβάνει την εκπόνηση μιας οικονομικής μελέτης με το σκεπτικό ότι η επιχείρηση είναι βιώσιμη (ασχέτως των υποχρεώσεων που εμφανίζει αυτή τη στιγμή) και θα παραμείνει βιώσιμη για τα επόμενα 2 έτη του παγώματος όλων των οφειλών, και ότι μετά από τα 2 χρόνια θα μπορεί να αρχίσει να αποπληρώνει όλες αυτές τις υποχρεώσεις σε διάστημα μέχρι 20 έτη.

• Επιπλέον των οφειλών που εμφανίζονται στον «ΤΕΙΡΕΣΙΑ», θα πρέπει να ενημερώσει και να περιγράψει την οικονομική μελέτη με τις οφειλές που μπορεί να έχει σε τρίτους με τη μορφή επιταγών ή γραμματίων με τα πλήρη ποσά και στοιχεία τους.

Στη συνέχεια με τη συνεργασία του Νομικού Τμήματος (δικηγόρος) ορίζεται σε πρωτοδικείο δικάσιμος μέσα σε 3 μήνες, και το δικαστήριο βασισμένο στο άρθρο 44 καθώς και την έκθεση του δικηγόρου, υποχρεούται να βγάλει απόφαση παγωμάτων για 2 χρόνια σε όλους τους οφειλέτες της επιχείρησης (πιστωτές, Τράπεζες, Εφορία, Ι.Κ.Α. ΤΑΕΕ κ.λ.π.).

• Η επιχείρηση είτε είναι στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ BLACK LIST είτε ΟΧΙ, παίρνει BLOCK επιταγών, και συνεχίζει να εργάζεται κανονικά.

• Ο «ΤΕΙΡΕΙΣΙΑΣ» καταγράφει δίπλα σε κάθε εγγραφή «Πάγωμα».

* Τηλεφωνήστε μας σήμερα στα 210.3300660 ή 6945976642, για να βρούμε την καλύτερη λύση στις ανάγκες σας.